Bjelašnica i Igman su spremni, nedostaje još samo snijeg

Traju posljednje pripreme za predstojeću zimsku sezonu na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu. Iz preduzeća ZOI 84 kažu, sve je spremno, nedostaje još samo snijeg.

ZOI 84 spreman je za dolazak nove, kako kažu, još bogatije sezone. Ističu da je unaprijeđen kompletan sistem i urađen veliki broj projekata koji će pružiti bolju ponudu za posjetitelje.

Rukovodilac Marketinške službe ZOI 84 Aldin Smajkan kaže kako su veoma optimistični: “Planiramo već ove sedmice da osniježimo stazu. Završena je implementacija kompletnog sistema osnježenja, svi liftovi su remontovani. Jedan od najvećih projekata ove sezone je izgradnja lifta VX“.

Dolazak zimske sezone i ove godine prilagođen je uslovima pandemije. Iz ZOI-ja 84 ističu da je na snazi protokol ponašanja posjetitelja da bi uživanje na sarajevskim planinama bilo što sigurnije. Građani sa kojima smo razgovarali kažu da željno iščekuju početak sezone te bijeg od gradske gužve i zagađenja.

Za one koji vole snijeg – dobre vijesti iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. Naime, meteorolozi su najavili sniježne padavine već od sutra.

Visoko.co.ba/federalna.ba

(Visoko.co.ba)