Cheesecake s kesten pireom i čokoladom

Sastojci:
Biskvit:
150 g čokolade
3 jaja
65 g maslaca
4 kašike šećera (odaberite neku zdraviju vrstu šećera, npr ksilitol)
kašika brašna
Krema:
340 g mascarponea
2 kašike šećera
4 dl slatkog vrhnja
150 g tamne čokolade
150 g pirea od kestena

Priprema:

Čokoladu i maslac rastopite na pari. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa u to umiješajte otopljenu čokoladu i kašiku brašna. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte smjesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.

Izmiksajte mascarpone sa šećerom, pa u to umiješajte tučeno slatko vrhnje. Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dodajte na pari otopljenu čokoladu, a u drugi pasirane kuhane kestene (kesten pire). Premažite preko biskvita kremu od čokolade i na nju onu od kestena. Stavite u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba