Džeko dodao Veneciju na listu, dodatno se približio Ronaldu i Ibrahimoviću

Edin Džeko je u posljednjem kolu Serije A bio heroj Intera, jer je u samom finišu meča pogodio za preokret i pobjedu nad Venecijom (2:1).

Džeko je sjajno iskoristio centaršut Denzela Damfrisa (Dumfries) i glavom matirao protivničkog golmana. Tako je Venecija postala 70 ekipa protiv koje je Džeko postizao barem po gol.

Ispred Džeke su samo tri fudbalera, koji su uspjevali postizati golove većem broju klubova. Na prvom i drugom mjestu se nalaze Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Zlatan Ibrahimović, koji su pogađali protiv 80 klubova.

Iza njih dvojice je Jirgen Klinsman (Jurgen Klinsmann) koji je pogađao mreže 75 različitih protivnika, a na 4. mjestu je Edin Džeko.

Na 5. mjestu je Juri Đorkef (Youri Djorkaeff, 68), a u “Top 10” su još Tijeri Anri (Thierry Henri, 65), Pijer Emerik Obamejang (Pierre Emerick Aubameyang, 63), Edinson Kavani (Cavani, 62), Aleksis Sančez (Alexis Sanchez, 62) i Fernando Tores (Torres, 61), podaci su “World Soccer Agency”, specijaliziranog portala kada je riječ o fudbalskim brojkama i statistikama, piše avaz.

(Haber.ba)