Kome je Budimir potpisivao pomilovanja?

Iz Socijaldemokratske partije BiH danas je stiglo saopštenje za javnost u kojem iz ove partije traže od nadležnih institucija da ispitaju kome je sve u protekle dvije godine Budimir potpisivao pomilovanja.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir ne prestaje sa blokadom i opstrukcijama kada je u pitanju davanje saglasnosti na imenovanje nedostajućih sudija Ustavnog suda Federacije BiH, te da ne prestaje obmanjivati bh. javnost provjerama po nalogu Sulejmana Tihića i SDA, a sve u svrhu odugovlačenja i odgađanja cijelog procesa, poručeno je putem saopštenja.

“Pozivamo Živka Budimira da preispita kakav je učenik bio gospodin Šahbaz Džihanović dok je išao u osnovnu školu. Također da se ispitaju njegova učiteljica i nastavnici, te da se provjeri da li je izostajao sa časova i da li je ikada uhvaćen na djelu krađe jabuka iz komšijinog dvorišta. Da li se kao dijete igrao šapca lapca i gađao praćkom vrapca, jednostavno da li je marljivo učio i radio.

Pored toga, pozivamo nadležne institucije u BiH, prije svega policiju i tužilaštva, da ispitaju kome je sve u protekle dvije godine Budimir potpisivao pomilovanja, da li je za to imao saglasnost Komisije za pomilovanje pri Ministarstvu pravde Federacije BiH, te da li je u tim pomilovanjima moglo doći do mogućih krivičnih djela sa finansijskom pozadinom.”- poručeno je iz SDP-a.