Lagumdžija će otvoriti Prvi trgovinsko-investicijski forum Ujedinjeno Kraljevstvo-Bosna i Hercegovina u Londonu

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija otvorit će u Londonu 18. aprila 2013. godine Prvi trgovinsko-investicijski forum Ujedinjeno Kraljevstvo-Bosna i Hercegovina i učestvovati u radu Foruma.

Investicijski forum je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova BiH u saradnji sa agencijom Developing Markets Associates (DMA), te britanskim Ministarstvom vanjskih i Komonvelt poslova koje je ujedno obezbjedilo i prostor za održavanje Foruma. Investicijski forum ce se održati u Lancaster House-u koji je dio kraljevske palate.

Na Forumu će učestvovati više od 200 učesnika od kojih je značajna većina iz Velike Britanije. Pored zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatka Lagumdžije Forum će otvoriti i Sir Suma Chakrabarti – Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvij (EBRD).

Bosna i Hercegovina će britanskim i svjetskim investitorima predstaviti vlastite investicijske mogućnosti i to u oblastima energetike, infrastrukture, proizvodnje, poljoprivrede, turizma i IT-a.

Dr. Lagumdžija će također održati govor i u  Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) na temu „Budućnost Bosne i Hercegovine“ te se susresti sa Williamom Hagueom – Ministrom vanjskih i Komonvelt poslova UK, te drugim visokim zvaničnicima Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Trafika|Ba