Recept za ukusne pohovane brokule i karfiol

Brokoli i karfiol su jako zdravi i ukusni, ali su još ukusniji ako se ispohuju. Evo načina kako da ih najbrže ispohujete i uživate u potpuno drugačijem ukusu ovog povrća.

Potrebno je: 

  • 1 manji brokoli
  • 1 manji karfiol
  • 2 jaja
  • brašno
  • prezle
  • ulje
  • so

Priprema: 

Karfiol i brokoli prvo operite i odvojite cvjetove.

Obarite ih u slanoj vodi i izvadite na cjediljku da se ohlade.

Umutite jaja, posolite, pa dodajte jednu punu kašiku brašna. Umutiti žicom da tijesto bude žitko. Malo gušće nego za palačinke.

Cvjetove brokolija i karfiola umočite u jaja. Na foliju sipajte prezle.

Stavite umočen karfiol i brokoli u prezle, tako da budu skroz u prezlama.

Pržite u dubljem ulju.

 

(B92)