Stevie Wonder objavljuje dva albuma iduće godine

Američki muzičar Stevie Wonder izjavio je u intervjuu za američki sedmičnik ‘Billboard’ kako iduće godine namjerava objaviti barem dva albuma pod nazivima ‘When the World Began’ i ‘Ten Billion Hearts’ te da je već počeo raditi na trećem.

Wonder je posljednjin album ‘A Time to Love back’ objavio 2005., a u intevjuu je kazao da će u nove materijale ubaciti elemente hip-hopa kako bi prenio političku poruku.

“Često slušam rap”, kazao je Wonder. “Inspiriran sam time da ga upotrijebim na drugačiji način kako bi poslao poruku”, rekao je Wonder.

Wonder, koji je prošle godine podnio zahtjev za razvod, kazao je da je nova muzika inspirirana njegovom djecom, porodicom, promjenom, rastom i slomljenim srcem.

No najnoviji albumi možda i neće posve sadržavati najnovije materijale.

Ovaj 63-godišnji muzičar još je u junu za časopis Rolling Stone rekao da će na novim albumima biti starog materijala, ali obrađenog na drugačiji način”.

Rolling Stone prenio je da bi album “When the World Began,” koji će Wonder napraviti u suradnji s producentom Davidom Fosterom trebao uključiti prerađene verzije nekoliko njegovih najvećih hitova odsviranih sa simfonijskim orkestrom.

Jedan od njegova tri potencijalna albuma mogao bi čak biti samo s gospelima, a radi se o obećanju koje je Wonder dao svojoj majci Luli koja je preminula 2006.

“Mogao bi otpjevati gospel na arapskom ili uraditi nešto na hebrejskom. Želim to pomiješati i napraviti nešto drugačije od onoga što se može zamisliti”, rekao je.

Wonder će po prvi put u cijelosti izvesti svoj album klasik iz 1976. ‘Songs In the Key of Life’ na godišnjem dobrotvornom koncertu u Los Angelesu u prosincu.

Trafika|Ba