U petak otvorenje izložbe “4 u 1” u Galeriji “Likum ‘76”

U petak, 26. novembra u 18 sati, u Visokom će biti upriličeno otvorenje još jedne vrlo interesantne i kvalitetne izložbe u prostorijama visočke Galerije. U pitanju je samostalna izložba poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Muhameda Bajramovića iz Zenice koju u saradnji organizuju “Likum’76” Visoko i “Ars Tragovi” Visoko.

U uvodnim riječima predgovoru katalogu koji će biti priređen specijalno za ovu priliku, historičarka umjetnosti Darija Gelić ističe:

“Izložba ‘4 u 1 (Četiri u jedan)’ Muhameda Bajramovića organizirana povodom manifestacije Dani Zaima Muzaferije predstavlja radove nastale u njegovom dugogodišnjem radu u okviru različitih ciklusa iz različitih perioda. Muhamed Bajramović zasigurno je jedan od poznatijih umjetnika bh. likovne scene, a poznat i u međunarodnim likovnim krugovima po svojim umjetničkim djelima koja su uvijek bila u korak s novim likovnim pojavama i idejama. Na izložbi su predstavljena djela podijeljena u četiri cjeline, koje zajedno čine jednu cjelinu, a u svako djelo bez obzira na materijal, tehniku i formu koju umjetnik koristi, utkan je prepoznatljiv umjetnikov slikarski rukopis.”

Visočka publika će imati priliku pogledati djela iz različitih ciklusa nastala u proteklih četrdeset godina uz analitički osvrt historičarke umjetnosti, što je jako dobra prilika za stvaranje sveobuhvatnijeg uvida u lik i djelo ovog iznimno značajnog bh. umjetnika.

Visoko.co.ba