Vodimo vas u Brazil, upoznajte Salvador

Obzirom da će naši Zmajevi iduće godine igrati na Svjetskom prvenstvu u nogometu koje se održava u Brazilu, spremili smo ovu galeriju slika kako bismo s onima koji neće biti u mogućnosti otputovati na SP osjetili duh ove zemlje.

Ovaj put vas vodimo u Salvador.

Salvador je glavni grad brazilske države Bahia, i najveći grad na sjeveroistočnoj obali Brazila. Ovaj atraktivni kolonijalni grad Brazilci nazivaju “brazilski glavni grad sreće” zbog izrazito otvorenih i pristupačnih ljudi koji u njemu žive. Stanovnici Salvadora uživaju u vrlo čestim zabavama na otvorenom, brojnim festivalima i u karnevalu.

Salvador je danas kulturni i turistički centar Brazila i poznat je kao centar afričko-brazilske kulture. Afrički se utjecaj u Salvadoru vidi na svakom koraku. Svi vi koji govorite portugalski prilično ćete se namučiti da porazgovarate s lokalcima, jer uz to što govore na lokalnom dijalektu koriste brojne afričke izraze.

Zanimljivo je da je Salvador nakon New Yorka drugi grad na zapadnoj hemisferi po broju stanovništva afričkog porijekla. Atmosferu koja se širi ovim gradom sigurno nećete nikada zaboraviti, kao ni bogato brazilsko, afričko i europsko nasljeđe grada.

Salvador je jedan od najstarijih gradova na oba američka kontinenta. Ovaj je tropski grad poznat u cijelom Brazilu po svojim prekrasnim plažama. Salvador ima najdužu obalu od svih brazilskih gradova. Ovdje ćete na potezu od čak 80 kilometara naći sve vrste plaža, od onih skrivenih u mirnim uvalama, preko velikih litica, do plaža s velikim valovima koje su krcate surferima. Tu su i mnoge plaže okružene grebenima koje formiraju prirodne bazene od kamena.

Prepuštamo vas galeriji fotografija.

Trafika|Ba|svjetskiputnik.hr