Bradarić: Svako ima svoj prijedlog i kaže „da se dogovorimo, ali kako ja kažem“

Delegat u Domu naroda državnog parlamenta Mehmed Bradarić kazao je da, kada je u pitanju implementacija presude u predmetu „Sejdić-Finci“, svako ima svoj prijedlog i kaže „da se dogovorimo, ali kako ja kažem“.Mislim, dodao je on, da je SDP BiH u svemu tome partija koja je činila kompromise.

“Svi oni koji kroz ‘Sejdić-Finci’ ili kroz neke druge zakone, kao što je zakon o jedinstvenom matičnom broju, dijele BiH nisu u prednosti. Bosna i Hercegovina će opstati, ostati i ona će sigurno biti dio zajednice Evropske unije” – istaknuo je Bradarić.

Upitan da prokomentariše činjenicu da je komesar za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefan Füle otkazao treći sastanak Dijaloga na visokom nivou koji je trebao biti održan u Mostaru 11. aprila i da umjesto toga namjerava posjetiti Sarajevo, Bradarić je kazao da je bitno da dolazi, nije bitno je li to Mostar ili Sarajevo.

Komesar za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefan Füle odlučio je otkazati treći sastanak Dijaloga na visokom nivou koji se trebao održati u Mostaru 11. aprila.

Umjesto toga, kako je najavljeno, namjerava posjetiti Sarajevo 11. aprila zajedno s ekspertima Vijeća Evrope i Venecijanske komisije kako bi održao niz konsultacija u cilju pronalaženja najboljeg načina da se riješi pitanje presude „Sejdić-Finci“.

|Fena|Trafika|Ba|