Putin: Černobil je bajka za djecu u odnosu na mogući rat u Koreji!

Sudeći prema informacijama s terena napetosti između dviju Koreja ne smiruju se.
– Ukoliko dođe do nuklearnog rata u Koreji katastrofa u Černobilu izgledat će poput “bajke za djecu”, izjavio je juče na sajmu u Hannoveru ruski predsjednik Vladimir Putin komentirajući napetosti između Sjeverne i Južne Koreje.Prema pisanju RT-a Putin je upozorio kako bi posljedice mogućeg nuklearnog rata na korejskom poluotoku bile puno veće i pogibeljnije od najveće nuklearne katastrofe dosad, one u Černobilu.Sudeći prema informacijama s terena napetosti između dviju Koreja ne smiruju se, a Seul je juče ujutro objavio kako postoje indicije da Pjongjang planira novi, četvrti nuklearni pokus.

Mediji su objavili kako Pjongjang možda priprema svoj četvrti nuklearni test jer je zabilježena aktivnost na mjestu za nuklearna testiranja Punggyje-ri. Spekulacije su se još pojačale kada je južnokorejski ministar za ujedinjenje Ryoo Kihl-jae rekao parlamentarcima da su oko kompleksa primijetili povećano kretanje. Taj kompleks je Sjeverna Koreja koristila za tri prijašnja nuklearna testiranja, piše Yonhap.

Osim toga dužnosnik partije Sjeverne Koreje Kim Yang-Gon najavio je da će ta država povući sve svoje radnike iz industrijske zone Kaesong i zaustaviti sve komercijalne djelatnosti u zajedničkoj zoni koju dijeli s Južnom Korejom.

|Vecerrnji.hr|Trafika|Ba|