Dodik potvrdio ostavku Vlade RS-a

dodik
dodik

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik potvrdio je danas da će u narednih dan-dva doći do ostavke Vlade ovog entiteta.
Dodik je rekao da će se nakon toga ići u formiranje novog sastava Vlade Republike Srpske.
Predsjednik ovog bh. entiteta je rekao za Radio-televiziju Republike Srpske nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Džombićem da će biti predložen novi mandatar za sastav Vlade, koji će dobiti mandat odmah nakon ostavke Vlade Republike Srpske.

On je naveo da nema potrebe da se ide u parlament RS-a, pošto se radi o ostavci Vlade Republike Srpske, kako bi se što prije ušlo u konsultacije oko sastava Vlade u kojoj će ostati jedan broj sadašnjih ministara.
“Vjerujem da će sutra biti formalno zakazana sjednica Vlade, koja će biti održana u srijedu, 27. februara, nakon čega kreće ovaj mehanizam”, istakao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Predsjednik Republike Srpske nije želio govoriti o imenima budućih ministara, ističući da će mandatar imati mogućnost da u konsultacijama sa političkim strankama koje učestvuju u Vladi saopšti imena novih ministara.
“Ostaje koalicija sa SP-om i DNS-om i u tom pogledu nema nikakvih nepoznanica”, rekao je Dodik.

On je istakao da je na sastanku ocijenjeno da je potrebno uvesti novu atmosferu, novi impuls, koji bi trebalo da eliminiše dosadašnju značajno negativnu konotaciju i spekulacije u vezi sa Vladom Srpske.
Dodik je rekao da je sa Džombićem u prijateljskim odnosima i da stoje zajedno iza onoga što će biti učinjeno, bez ikakvih tenzija.
On je napomenuo da je Džombić važan čovjek SNSD-a, te da će ta stranka  tražiti  određena rješenja za njegove buduće angažmane.