Dubioza kolektiv promovirala svoj novi album “Apsurdistan”

Dubioza kolektiv je putem “live streaminga” održala promotivni koncert za sve svoje fanove, koji su u ovom interesantnom formatu imali priliku čuti pjesme sa novog albuma nazvanog “Apsurdistan”.

Kao voditelj ove promotivne svirke pojavio se Boris Šiber.

Dubioza kolektiv je odsvirala pjesme “Tranzicija”, “Prvi maj”, “Kažu”, “Dolazi Evropa” , “Kupi”, “Krivo je more”, “KP dom” i “Sjećam se”.

Nakon završetka, Dubiozinim fanovima je omogućen besplatan download “Apsurdistana” na službenoj web stranici benda – dubioza.org.

“Apsurdistan je gotovo generički naziv za distopijsku državu u kojoj sve graniči s apsurdom. Naše posttranzicijsko društvo svakim danom sve više liči na montipajtonovski skeč u kojem logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Teritorija Apsurdistana je veoma fleksibilna i granice se šire ili sužavaju proporcionalno prisutnoj količini gluposti. Na naslovnici albuma je grb Apsurdistana, koji simbolizira ideološki bućkuriš koji služi kao temelj za društveno-političko uređenje države, kombiniran s elementima koji na slikovit način predstavljaju stanovnike Apsurdistana i njihove navike, uvjerenja i sistem vrijednosti”, pojasnili su članovi benda.

 

Trafika|Ba