Otkrijte podmlađujuću Yotox masažu – yoga lica sa botoks serumom i hladnim čekićem

Amman Spa & Hammam iz Sarajeva promovisao je novi tretman u svojoj ponudi. Yotox tretman je masaža lica koja kombinuje tehnike yoge lica i botoks seruma. Nakon 20 minuta manuelne masaže lica, nanosi se botoks serum i utrljava kozmetičkim aparatom “hladnim čekićem” koji zaglađuje kožu, skuplja proširene pore i čini kožu dodatno svježijom. 

Ispod kože lica imamo 57 mišića s kojima bismo trebali vježbati kao i s drugim mišićima u tijelu, kako se ne bi opustiti i da bi se smanjila napetost u njima.

Tijekom procesa starenja, lice gubi elastičnost zbog čega masni jastučići i mišići postaju tanjima te se opuštaju i klize prema dolje. Brojne studije istuču pozitivan utjecaj joge na zatezanje i jačanje mišića lica, što u konačnici dovodi do učinka pomlađivanja. To se događa jer se prilikom vježbanja koristimo prstima kao otporom mišićima koji jačaju i rastu te tako daju definiciju licu sprječavajući kliženje masnih jastučića i cjelokupnog lica prema dolje. Isto se događa i prilikom vježbanja drugih mišića na tijelu, primjerice bicepsa.