Senijad Ibričić uputio zagonetnu poruku nakon što je FK Sarajevo potvrdio njegovu suspenziju

Fudbalski klub Sarajevo je jučer obavijestio javnost da je ispoštovao odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i suspendovao sportskog direktora Senijada Ibričića, nakon čega se oglasio i sam Ibričić i poslao zagonetnu poruku na Instagramu.

“Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije NS BiH o suspenziji Senijada Ibričića, na period od 7 mjeseci počevši od 29. 03. 2024. Klub uvažava i poštuje odluke tijela NS BiH, te u je skladu s njom Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period”, saopćili su iz FK Sarajevo.

Nekoliko sati nakon objave FK Sarajevo oglasio se i Ibričić koji je na Instagramu napisao:

“Sebe je precijenio, a mene potcijenio. Tako je nastao problem!”, napisao je Ibričić.

Kome se obratio Ibričić i o kojem problemu se radi još uvijek nije jasno.

Podsjetimo, Ibričić je zabranu vršenja funkcija u nogometu do 29. oktobra ove godine i novčanu kaznu od 3.000 KM dobio nakon što je zajedno s predsjednikom kluba Ismirom Mirvićem ušao na teren i povukao ekipu s utakmice Kupa protiv Borca zbog suđenja na štetu Bordo tima.

Mirviću je Apelaciona komisija NS BiH smanjila kaznu, te je umjesto jednogodišnje suspenzije iz nogometa i novčane kazne od 2.000 KM kažnjen sa uslovnom kaznom od šest mjeseci uz novčanu kaznu od 1.000 KM.

Šef stručnog štaba Simon Rožman je kažnjen uslovnom suspenzijom od tri mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM.

Fudbalski klub Sarajevo je kažnjen s oduzimanjem tri boda u Wwin ligi Bosne i Hercegovine.

(krajina.ba)