U selu Podravanje kod Srebrenice snimljeni mečići bez mečke

Marković je rekao da nije vidio mečku, ali pretpostavlja da je i ona u blizini jazbine, te se zbog toga nije dugo zadržavao, piše SRNA.

U srebreničkom selu Rađenović prije nekoliko dana snimljen je medvjed na putu.

Ribolovci, koji provode dosta vremena na jezeru Perućac snimili su medvjeda koji se kreće oko jezera i često dođe da se napije vode. Kažu da su ga vidjeli nekoliko puta na istom mjestom.

Nedavno je objavljen i snimak medvjeda koji preplivava akumulaciono Perućačko jezero na Drini.

Medvjed je u selu Zalazje posljednjih godina nekoliko puta razvaljivao pčelinjak i uništavao košnice Dušana Stanojevića. Prema riječima stanovnika Podravanja, i u ovom selu načinio je materijalnu štetu, a uništio je i nekoliko pčelinjaka u zaseocima sela Osmače.

Predsjednik Lovačkog društva “Javor” iz Srebrenice Tihomir Jovanović rekao je Srni da je ovogodišnjim planom predviđeno da se u komercijalnom lovu u lovištu kojim gazduju odstrijele dva medvjeda.

“Jedan je već odstrijeljen, a čekamo zainteresovane lovce da organizujemo odstrel još jednog čije nam je kretanje poznato”, kaže Jovanović.

Na srebreničkom području ove godine pojavio se i čopor vukova, koji napadaju i kolju stoku. Lovci su jednog odstrijelili u maju, a psi ovčari su prije nekoliko dana jednog izgrizli kada je upao u stado ovaca u blizini sela Osmače.

(Haber.ba)