Appleovi uređaji od sada će moći skenirati dokumente uz pomoć Google Drivea

Konačno će korisnici Appleovih uređaja dobiti mogućnost skeniranja dokumenata kamerom svog telefona, odnosno tableta, dok koriste aplikaciju Google Disk odnosno Google Drive. Ista mogućnost je korisnicima Android telefona i tableta dostupna gotovo cijelo desetljeće.

Appleova aplikacija Notes, koja ima istu funkcionalnost, omogućuje skeniranje još od 2017. godine.

Odsjaj i nagib

Opcija dolazi tokom sljedećih dana, a skeniranje se može obaviti putem ikone kamere u aplikaciji. Kad se pokrene skeniranje, automatski će se otkriti rubovi dokumenta u tražilu, ispravno će se poravnati i ukloniti sav odsjaj i nagib kako bi se postiglo čisto skeniranje.

Korisnici će moći cropati (izrezati) dio skenirane slike, ukoliko im je to potrebno, a tokom jedne sesije moći će se skenirati više stranica. Google je korisnicima aplikacije Drive u SAD omogućio relevantne prijedloge naslova na temelju strojnog učenja.

I korisnicima Androida dolaze nove opcije, nakon ažuriranja aplikacije kako bi skenirali dokumente. Automatsko snimanje znači da skener automatski snima vaš dokument, osiguravajući besprijekorno skeniranje svaki put dok poboljšano tražilo kamere omogućuje poravnavanje dokumenata za lakše skeniranje.

Nestanak datoteka

Omogućen je uvoz snimljenih fotografija pa slobodno uvezite skenirane dokumente iz snimljenih materijala. Tu je sada i namjenski gumb skenera koji pokreće skeniranje jednim dodirom. Google je omogućio i opciju predlaganja naslova: pokretana strojnim učenjem pomaže u imenovanju vaših skeniranih dokumenata.

Posljednjih dana korisnici usluge Google Drive imaju problem s nestankom datoteka koje imaju spremljene u oblaku, a situacija je poznata od utorka, 28. novembra. Google je korisnike upozorio da ne odspajaju svoj račun unutar aplikacije Google Drive za desktop računare, a problem se još istražuje.

(Haber.ba)