Dvoje djece preminulo dok ih je čuvala baka: ‘Sin se utopio, a kćer je zaboravila u autu, kako je to moguće?‘

Sedmomjesečna djevojčica Uriel Schock umrla je na stražnjem sjedalu SUV-a nakon što ju je njezina baka Tracey Nix (65) navodno ostavila bez nadzora na Floridi 22. novembra prošle godine, piše Jutarnji.

Kao da ova tagedija sama po sebi nije dovoljna, samo nekoliko mjeseci prije, stariji brat djevojčice utopio se također dok ga je čuvala ista baka, koja je sada optužena za teško ubistvo.

Bivša direktorica škole rekla je da je ‘jednostavno zaboravila‘ na dijete nakon što se odvezla kući s ručka i otišla vježbati sviranje klavira, pritom ostavljajući Uriel samu cijelo poslijepodne na vrućini od 32 °C sa zatvorenim prozorima, prema žalbenoj izjavi ureda šerifa okruga Hardee.

Njezin brat Ezra utopio se u jezeru kada je imao samo 16 mjeseci, nakon što ga je baka ostavila bez nadzora, nekoliko dana prije Božića 2021.

Zaspala je na kauču u dnevnoj sobi dok je njezin partner obavljao poslove. Kad se probudila nije mogla pronaći dijete pa je pozvala muža nakon čega su pronašli Ezru u jezeru nekoliko metara udaljenom od njihove kuće.

Baka navodno nije nazvala hitnu i započela s oživljavanjem, već je Traceyin suprug nazvao djetetovu majku i rekao ‘da se Ezri nešto dogodilo‘.

Kaila, koja je tada bila u šestom mjesecu trudnoće, jurila je prema majčinoj kući brzinom od 85 km/h po seoskim cestama i direktno se sudarila s drugim automobilom.

Vidjevši kako helikopter slijeće iznad nje, rekla je da je izašla i otrčala bez cipela do majčine kuće.

Tracey nije optužena u ovom slučaju.

Dječak je skinut s aparata za održavanje života i umro je na majčinim rukama 23. decembra 2021..

(Haber.ba)