Fress prezentuje zdravi koncept ishrane u brzom vremenu življenja

U petak, 02. septembra u sarajevskom restoranu Westwood (Hotel Central) upriličeno je druženje sa medijima i svim zainteresovanima, čiji je domaćin bila kompanija Fress d.o.o. Razgovarano je o zdravom konceptu ishrane organskom hranom u brzom vremenu življenja i o tome kako približiti kuhanje zdrave hrane svima onima koji su dosada mislili da nemaju vremena za to.

“Sve manje imamo vremena za kuhanje zdravih obroka. Posežemo za brzom hranom zbog koje poslije žalimo. Kada se odlučimo za kuhanje, često se desi da nemamo sve namirnice koje su nam potrebne, pa smo iz tog razloga došli do rješenja da osim svježe organske hrane, spremne i isjeckane za pripremu, ponudimo i recepte za brzu pripremu do kojih smo došli uz pomoć vrhunskih kuhara i nutricionista. Ovaj koncept, proizašao je iz proste potrebe mnogih nas.” – kazao je prisutnima direktor Fress d.o.o., Almir Mukača.

Druženju su se priključili i uspješni poslovni ljudi i sportaši, Erol Mujanović i Tomislav Cvitanušić, koji su imali želju podijeliti svoja iskustva sa prisutnima.

“Kao sportisti i vrlo zauzetom poslovnom čovjeku rješenje koje mi je ponudio Fress mi mnogo znači, jer je danas sve teže naći zdrave i svježe proizvode. Dostava na adresu mi je korisna, jer štedim vrijeme za odlazak u kupovinu. Povrh svega, radi se o domaćoj kompaniji, stoga mi je drago da podržavam i nova radna mjesta u BiH.” – kazao je Mujanović.

“Fress nas uči nešto što smo davno zaboravili, a to je ono što su naše mame i bake radile dok smo odrastali, davale nam svježe i ukusne namirnice pripremljene na jednostavan način. Osim toga, konačno počinjemo da primjećujemo i koristimo resurse koji su nam pred nosom, prozvodnja zdrave organske hrane. Kao dugogodišnji sportista i neko ko vodi računa o svojoj prehrani, dajem punu podršku ovakvim projektima.” – kazao je Cvitanušić.

Nakon kratkih obraćanja domaćina druženja, kuhar Safet Salihović je na licu mjesta prisutnima demonstrirao pripremu nekih od jednostavnih Fress organskih jela, nakon čega su svi gosti imali priliku za degustaciju istih.

Koncept Fress, donedavno mnogima poznat pod nazivom Krompir.ba, prerastao je iz prodaje organskog krompira, a kasnije i drugog organskog povrća putem interneta, koji su pokrenuli braća Amel i Almir Mukača. Danas je to cijeli koncept zdravog življenja, pod kojim se podrazumijeva maksimalno smanjenje stresa i vremena koje nam može uzeti kuhanje nakon napornog radnog dana.