Malala Jusufzai potpisala ugovor vrijedan tri miliona dolara

Pakistanska djevojčica Malala Jusufzai, koja je preživjela ranjavanje u glavu u talibanskom napadu u oktobru, potpisala je ugovor vrijedan tri miliona dolara o izdavanju knjige koja će se baviti njenim životom.

Malala /15/, koja vodi kampanju za obrazovanje djevojčica, kaže da će u ovim memoarima biti predstavljena njena lična priča, ali da se ona odnosi i na milione mladih koji ne mogu da idu u školu.

Talibani su je ranili u napadu u njenom rodnom regionu Svat. Malala sada živi sa svojom porodicom u britanskom Birmingemu, gdje se liječi.

Knjiga pod nazivom “Ja sam Malala” biće objavljena na jesen. “Nadam se da će knjiga biti dostupna ljudima širom svijeta, da bi shvatili koliko je za neku djecu teško da dobiju pristup obrazovanju. Želim da ispričam svoju priču, ali to će biti i priča o 61 miliona djece koja ne mogu da se obrazuju”, rekla je Malala.

Ona je dodala da želi da bude dio kampanje za prava svakog dječaka i djevojčice da idu u školu. “To je njihovo osnovno pravo”, rekla je ova mlada pakistanska aktivistkinja.

Izdavačka kuća “Vajdenfeld i Nikolson” saopštila je da će u njenim memoarima biti opisano šta se desilo na dan kada je ranjena i da će to biti “inspirativna priča o njenoj odlučnosti da ne dozvoli da je ekstremisti uplaše”.

 

Agencije/TrafikaBa