Podžić traži sankcije protiv pripadnika OSBiH zbog prisustva proslavi u RS

Kako saznajemo, ministar odbrane BiH Sifet Podžić zatražio je od Načelnika zajedničkog štaba OSBIH da se poduzmu mjere u vezi sa prisustvom određenih službenika ove institucije na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske.

Zatražen je postupak utvrđivanje činjenica zbog prisustva zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića, zamjenika načelnika Zajedničkog štaba OSBiH Gojka Kneževića, komandanta Operativne komande OSBiH generala majora Radovana Ilića, kao i tri brigadira, dva generala te komandira Šeste brigade u Banjaluci, kao i Milorada Krajšumovića komandanta 3. Pješadijskog puka (RS) i brigadira Zorana Dunovića, zamjenika komandanta Komande podrške Oružanih snaga BiH za operacije.

S obzirom na informaciju da danas na poslu u Ministarstvu odbrane BiH nisu bili prisutni određeni vojnici, straješine i civili, saznajemo da su uzeli dan od godišnjeg odmora te na kraju mjeseca neće moći taj dan prikazati kao praznik.

Takođe, ministar Sifet Podžić je izdao naređenje generalu OSBiH Senadu Mašoviću da pokrene postupak protiv starješina te da predloži sankcije koje mogu biti kako iz njegove, tako i iz ministarske nadležnosti ili mogu biti proslijeđene prema nadležnim pravosudnim institucijama. prneosu “n1“.

(Haber.ba)