Prekinuta utakmica između BiH i Srbije

Utakmica u Modriči između omladinskih fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije prekinuta je zbog skandiranja “Nož, žica, Srebrenica”.

Na tribinama stadiona “Doktor Milan Jelić” se tokom prvog poluvremena začulo ovo skandiranje, da bi sudija prekinuo susret na nekoliko minuta.

Šovinističko skandiranje ponovljeno je u drugoj polovini nastavka meča, a sve je počelo u 34. minute kada je reprezentativac Srbije Milan Gajić verbalno napao sudiju Elvisa Mujovića, zbog čega je isključen.

Poslije incidenta mogli su da se čuju i povici “Ubi Turčina”, a glavni arbitar nije želio da nastavi susret poslije skandiranja u drugom poluvremenu.

Poslije nešto više od sat vremena igre u Modrići nije bilo golova. Ostaje nejasno, da li će meč planiran za dva dana u Gradačcu biti odigran.

Aktulni prvaci Evrope, reprezentacija Srbije, koje sa klupe predvodi Veljko Paunović, mečevima protiv Bosne i Hercegovine trebalo je da počnu pripreme za nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014.

 

Agencije|Trafika|Ba