PRELEPA SLIKA SA ĐOKOVIĆEVOG TRENINGA OBIŠLA SVIJET: Novak nasmijao, a priča mladića koji je pored njega je ODUŠEVILA SVE (FOTO)

U ponedeljak uveče je izašao na teren Rod Lejver Arene, a u utorak je odradio prvi pravi trening otkako je stigao u Australiju.

Sama pojava Đokovića izaziva puno pažnje, a iako je trening bio zatvoren za prisustvo medija, prisutni fotografi su napravili zanimljive fotografije.

Ipak, slavu im je ovog puta ukrao mladi teniser koji je poslužio Novaku kao trening partner.

U pitanju je osamnaestogodišnji Australijanac Džejms Mekejb.

On je na društvenoj mreži Instagram objavio dve fotografije. Prva je nastala tokom treninga sa Đokovićem, a druga je stara devet godina.

Na istom mestu 2013. godine Džejms je stajao pored Novaka Đokovića i to pred početak njegovog meča u polufinalu Australijan opena protiv Davida Ferera.

Fotografije koje je Mekejb objavio brzo su se proširile društvenim mrežama i podeljene su u velikim količinama.

Novak je te godine počistio Španca prepustivši mu samo pet gemova u tri seta, a kasnije je stigao i do nove titule. Sada je pred njim težak posao, ali uprkos svim činjenicama, srpski teniser je prvi favorit za osvajanje grend slema u Australiji.

Podsetimo, Đoković je 4. januara krenuo na put. Dan kasnije, preko Dubaija je stigao u Melburn, a tada je počela njegova drama.

Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu. Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku, a u ponedeljak, 10. januara, Sud je odlučio da Đokoviću dozvoli slobodno kretanje u Melburnu.

(Haber.ba)