Premijer Srbije Ivica Dačić u posjeti Mostaru

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić večeras je oko 21.15 sati doputovao u Mostaru gdje će sutra razgovarati s premijerima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Odmah nakon slijetanja na aerodrom u Mostaru, Dačić se u hotelu “Bevanda” sastao s Vjekoslavom Bevandom predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, a u istom hotelu je odsjeo i premijer Hrvatske Zoran Milanović.

U kratkom obraćanju novinarima po dolasku u Mostar, srbijanski predsjednik Vlade istaknuo je kako u Mostar dolazi na poziv kolege Bevanda. U Mostaru kaže nije bio već tridesetak godina. Govorio je da Srbija treba osim političke, sarađuje u regiji i na ekonomskom planu s Hrvatskom, BiH i Crnom Gorom. Naglasio je potrebu normalizacije odnosa u ”svim segmentima”.

Govoreći o odnosima s Prištinom, Dačić je rekao kako je postojala dobra volja Srbije za postizanje pozitivnog rješenje o Kosovu, ”međutim prijedlozi do kojih se došlo nisu bili takvi da su u ovom trenutku prihvatljivi za Srbiju”. “Srbija želi nastaviti razgovore o Kosovu, da se dođe do nekog kompromisa, posebno u oblastima kao što je pravosuđe, policija, sigurnost. Očekujemo da taj dijalog bude nastavljen i da se ipak dođe do nekog kompromisa koji će omogućiti da se to što se dogovori bude i primjenjivo , a sa druge strane bude u obostranom interesu na Kosovu i Metohiji”.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, Dačić će razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem i predsjednikom Vlade Hrvatske Zoranom Milanovićem.
Premijer Srbije će se s kolegama iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske obratiti sudionicima Međunarodnog sajma gospodarstva “Mostar 2013” i obići izložbeni prostor.

Poslije obilaska Sajma, četiri premijera obratit će se medijima.

 

|Agencije|Trafika|Ba|