SBB: Dok priča da niko u RS-u ne želi rat, Dodik uvozi Kapetana Dragana

“Presuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao ozloglašeni Kapetan Dragan, preksinoć je u srcu Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci, otvorio kancelariju Fondacije Kapetana Dragana, a koja ima za cilj da pomaže drugim osuđenim ratnim zločincima. Osim ponovnog orgijanja ratnih zločinaca po našoj domovini i činjenici da vlasti u manjem bh. entitetu podstiču njihov rad i očigledno stoje iza akcija presuđenih zlikovaca, ovaj anticivilizacijski gest, novi je prst u oko svim vrijednostima i dostignućima moderne civilizacije”, naveli su.

SBB navodi da je ovaj gest kao i ranije prakse odlikovanja drugih ratnih zločinaca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, vidimo kao otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih naroda i građana u jedinoj nam domovini.

“Svojevrsno političko instaliranje u BiH ozloglašenog Kapetana Dragana jasna je poruka o tome šta istinski želi Milorad Dodik dok međunarodnu zajednicu ubjeđuje da u RS-u ne traži kandidata za ratnu opciju”, saopćeno je.

SBB poziva domaće pravosudne organe da reagiraju i ispitaju i nedjela zločinca Kapetana Dragana počinjena prema Bošnjacima u istočnoj Bosni na početku agresije na BiH. prneosi “Klix“.

(Haber.ba)