Sezona na Panonskom jezeru počinje krajem maja

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli pripreme za novu turističku sezonu uveliko traju. Nakon punjenja velikog jezera slanom vodom, ovih dana je počelo i punjenje malog jezera, a uporedo s tim radi se i na „šminkanju“ cijelog kompleksa.

– U pitanju su redizajn plaža te izgradnja jedne betonske staze koja će povezivati malo s novim jezerom. Počeli smo i s punjenjem drugog jezera, a uskoro će krenuti i treće. Očekujemo da će do polovine maja proces punjenja biti okončan, kada će uslijediti ispitivanje vode od Zavoda zdravstvenog osiguranja TK. Krajem maja, ukoliko vrijeme posluži, možemo otvoriti sezonu – kazao je Maid Porobić, direktor „Panonike“.

Brojni zabavni sadržaji i takmičenja i ovo će ljeto obilježiti turističku sezonu na jezerima u Tuzli. Uprava „Panonike“ uskoro će objaviti i cijene ulaznica.

– Još je rano o tome govoriti. Sedam godina do sada nismo mijenjali cijene ulaznica, a o cijenama za ovu godinu raspravljat će Skupština „Panonike“ na svojoj narednoj sjednici – kazao je Porobić.

Za razliku od prva dva jezera, gdje je zabranjena upotreba rekvizita za igre na vodi, novo, treće jezero konceptualno je napravljeno i prilagođeno mlađim naraštajima. Osim što će biti dozvoljeno unošenje rekvizita, na ovom jezeru postavljena su i tri tobogana.

Na sjednici Skupštine firme očekuje se da bude donesena još jedna odluka. Riječ je o planu da se na kompleksu gradi novi ugostiteljski objekt, što se pokazalo kao logična ideja jer je kapacitet jezera povećan za oko 5.000 posjetilaca dnevno.

 

|Avaz|Trafika|Ba|