Sutra Parlament FBiH razmatra Prijedlog zakona o povoljnijem penzionisanju boraca

Sutra će poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ u sklopu vanredne sjednice, razmatrati Prijedlog zakona o povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata u FBiH koji je uputila Vlada Federacije BiH.
Predstavnički dom je ovaj prijedlog zakona trebalo da razmatra 12. aprila, ali je sjednica prolongirana na zahtjev pojedinih poslaničkih klubova kojima su trebala dodatna pojašnjenja u vezi sa njegovim tekstom.Poslanik HDZ-a Marinko Čavara izjavio je tada novinarima da novi Prijedlog zakona o povoljnijem penzionisanju boračkih kategorija u FBiH, za tu stranku nije prihvatljiv, jer su predložena rješenja potpuno ista kao u ranijem.

On smatra da neusvajanje ovog zakona neće ugroziti federalni penzioni fond i prava boraca.

Poslanik Saveza za bolju budućnost Mirsad Džonlagić rekao je da će ta stranka bez obzira što nije učestvovala u kreiranju ovog zakona podržati njegovo usvajanje.

Poslanik SDP-a Jasenko Selimović rekao je da će Klub poslanika SDP-a podržati tekst zakona, jer smatraju da je njegovo usvajanje u interesu svih građana FBiH i BiH u cjelini.

Trafika|Ba