Tri grada iz regije našla se na listi najljepših gradova Evrope

“Conde Nast TravelerConde Nast Traveler” je napravio listu gradova koji nisu na turističkim mapama europskih putnika, i potrudio se da svojim čitateljima predstavi te destinacije.

Od gradova iz naše regije, na listi su Kopar, Opatija i Mostar, tri grada iz tri različite energije, s nevjerojatnim ljepotama, mjesta koja svakog putnika dočekuju na poseban način.

Kopar

Kopar je šarmantni biser smješten u slovenskom dijelu Istre, grad koji spaja venecijansku povijest, zadivljujuće obale i ukusnu kuhinju. Stari grad ima ulice u obliku labirinta u kojim možete vidjeti bogatu povijest ovog nekada uspješnog lučkog grada, kao i crkve i šarmantne trgove.

Grad je i danas važna luka u regiji, jer je blizu Trsta i označava ulaznu točku u srednju i istočnu Europu. Kopar je savršena baza za istraživanje obale i njegovih vinograda, maslinjaka i srednjovjekovnih sela na brežuljcima.

Opatija

Iako se danas često zanemaruje u korist gradova poput Dubrovnika ili Splita, upravo je Opatija na sjeveru kolijevka turizma u Hrvatskoj. Poznata i kao “Beč na moru” zbog svoje Belle Epoque arhitekture. Opatijska rivijera, pojas smješten između šumovitih obronaka planina i stjenovite obale Kvarnerskog zaljeva, nekada je bio najposjećenije ljetovalište stare elite.

Kvarnerski zaljev je utočište zdravlja i wellnessa zbog jedinstvene mikroklime koja nudi idealne uvjete za terapeutska i regenerativna putovanja, pa Opatija turiste privlači i atraktivnim tretmanima u suvremenim spa centrima.

Kao što je opatijsko područje spoj mora i planina, takav je i vizualni doživljaj različitih stilova. Susret raskošne srednjoeuropske elegancije, mediteranskog šarma i srednjovjekovne arhitekture čine Opatiju idealnom romantičnom destinacijom.

Mostar

Novinari su u svojoj reportaži naveli da je Mostar grad opuštene energije s mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture. U gradu se nalaze brojni restorani koji nude izuzetno ukusnu tradicionalnu kuhinju.

Tu je i predivno staro gradsko jezgro i čuveni most. Po kom je i grad dobio ime. Opuštena energija grada posebno je interesantna u večernjim satima, kada se uz čašicu rakije slušaju umirujući zvuci rijeke, piše poslovni dnevnik.