Velež, potpisao talentovanog, šesnaestogodišnjeg, Kenana Đulimana

Posebno, ako kao mladi prođete sve selekcije u klubu u kojem ste počeli trenirati. Posebno ako sa 16 godina potpišete ugovor.
Tako je danas svoj profi ugovor s ekipom Veleža potpisao mladi Kenan Đuliman,koji je prošao sve omladinske škole ovog kluba. U prostorijama kluba ugovor su potpisali direktor Veleža, Sanjin Alagić i mladi šesnaestogodišnji Đuliman do 31. maja 2026. godine.
Kenan je rođen 4. juna 2006. godine u Mostaru. Član Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić” je od 2016. godine. Prije dvije godine je tadašnji izbornik U15 reprezentacije BiH pozvao Kenana na reprezentativno okupljanje, dok je još kao trinaestogodišnji dječak boravio jedno vrijeme u kampu Hoffenheima, prije toga i Real Madrida.
Imao je Kenan ponude klubova, sa prostora BiH, čak i regiona, ali je ostao u klubu u kojem je počeo trenirati. S obzirom na činjenicu da se radi o mladom igraču, koji se probio do prve ekipe, za očekivati je da će i izbornici mladih reprezentativnih selekcija obratiti pažnju na ovog igrača ,što ranije nije bio slučaj,kada je u pitanju kadetska reprezentacija BiH.
Kenan može igrati na poziciji napadača, ali i centralnog veznog. Ove sezone je u kadetskoj konkurenciji Premijer lige BiH na 29 utakmica postigao 21 gol, čak pet puta je bio dvostruki strijelac, jednom je ostvario hat trick (protiv Igmana).

(Haber.ba)