Vrijeme je za mediteransku ishranu koja garantuje fit liniju, ali i zdravlje

Kako je ljeto sve bliže, pouzdano znamo da većina žena traga za pravom vrstom dijete, koja će ih efikasno dovesti do željene cifre na vagi i to bez jo-jo efekta.

Da bi dijeta zaista bila efikasna bitno je da sadrži namirnice, koje imaju adekvatnu nutritivnu vrijednost, zdrave su i ukusne, jer u suprotnom izgladnjivanje utiče na naš nervni sistem i poslije nekoliko dana vodi ka kršenju i odustajanju od dijete. Najbolji vid dijete je onaj koji sadrži zdrave i ukusne, redukovane obroke, koji našem organizmu pružaju dovoljno snage, energije, ali i osjećaj sitosti. Trenutno najpopularnija, mediteranska dijeta, pruža vam meni bogat zdravim namirnicama i dovodi do zaista efikasnih rezultata, kada je mršavljenje u pitanju.

Popularnosti ove dijete doprinosi što podrazumijeva namirnice, koje mnogi ne smatraju dijetalnima, već u njima svakodnevno uživaju, bez izgladnjivanja. Mediteranska ishrana zasniva se na sezonskim namirnicama, voću, povrću, sjemenkama i orašastom voću. Ono što je u potpunosti zabranjeno su brašno, šećer, masnoća i bilo koje vrste ulja, osim maslinovog. Kada je meso u pitanju, konzumira se riba, pileće i pureće, odnosno nemasno meso. Kod pripreme hrane, najbitnije je da izbjegavate prženje.

S obzirom da podrazumijeva raznoliku ishranu, imate mogućnosti da kombinujete najrazličitije namirnice u svojim obrocima. Posebnost ove dijete, je što nema potrebe da je posmatrate kao dijetu, već kao zdrav način ishrane, koji će vam pomoći u korigovanju kilaže.

(Ljepotaizdravlje.ba)