Zmajice se plasirale u baraž za Svjetsko prvenstvo

Put do baraža bh. timu otvorio je i poraz Crne Gore na svom terenu od Malte rezultatom 0:2 pa je izabranicama bh. selektorice Samire Hurem bio dovoljan i remi u Bakuu. Bosanskohercegovačke nogometašice povele su u 64. minuti golom Minele Gačanice, a Azerbejdžan je poravnao već u 67. minuti preko Nazlican Parlak.

Meč između Rusije i Danske nije odigran, jer je Rusija, nakon odigranih šest utakmica, izbačena iz takmičenja zbog agresije vojske te države na Ukrajinu. Rusija je do izbacivanja imala pet pobjeda i jedan poraz, odnosno 15 bodova. Konačna tabela grupe E: Danska 27, BiH 11, Crna Gora 9, Azerbejdžan i Malta po 7 bodova.

Selektorka Samira Hurem ponosna je na uspjeh koji je ostvario naš tim.

„Moramo svi biti ponosni na ono što smo napravili u ovim kvalifikacijama. Ovo je bio naš cilj u koji smo vjerovali i na kome smo svi puno radili. Plasman u baraž je najveći uspjeh za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini i čestitam svojim igračicama, saradnicima u stručnom štabu, Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH i svima onim koji su nas podržavali na ovom putu“, rekla je Hurem, piše Reprezentacija.ba.

(Haber.ba)