Danube Home dolazi u Bosnu I Hercegovinu?

Konglomerat iz Dubaija, Park Group Dubai (PGD), kao što je ranije najavljeno potpisao je zvanični ugovor sa prestižnom kompanijom za gradnju i uređenje interijera Danube Home iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za udruživanje snaga u novim projektima i investicijama u Bosnu i Hercegovinu. 

Potpisivanjem ovog ugovora Danube Home će poslati tim eksperata u Bosnu i Hercegovinu koji će uraditi istraživanje tržišta BiH i okolnih zemalja. Ukoliko se nakon analize utvrdi da postoji prostor i potreba za ulaskom ove kompanije na balkansko tržište PGD i Danube Home će ući u ovu investiciju zajednički kao partneri.

Danube Home je već prisutan u 20 zemalja svijeta, a dolaskom u BiH postao bi najveći centar za gradnju i uređenje interijera u cijelom regionu sa težnjom za širenje i u drugim zemljama regije. 

PGD je izgradio snažan most koji spaja investitore iz Azije sa Bosnom i Hercegovinom, te je proteklog mjeseca u Sarajevu, ugostio vlasnika i osnivača Danube Group, pod čijim kišobranom se nalazi i Danube Home, Rizwana Sajana, koji glasi za jednog od najvećih biznismena iz Azije. Prema Forbesovoj listi šesti put zaredom zauzeo je sedmo mjesto među 100 najvećih indijskih poduzetnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U svom intervjuu , Sajan je naglasio da je Bosna i Hercegovina idealna zemlja za investiranje, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa Park Group Dubai. 

Danube Home je vodeći brend u gradnji i uređenju interijera sa velikim asortimanom, prihvatljivim cijenama i izvrsnim kvalitetom i sigurni smo da ništa slično u tim razmjerama ne postoji na ovom tržištu. Očekujemo da se to pokaže i ovim predstojećim istraživanjem koje će se sprovesti po potpisivanju ovog ugovora. Ovo je samo jedna od brojnim poslovnih prilika koje je PGD omogućio u Bosni i Hercegovini. Uskoro planiramo realizaciju naših projekata iz oblasti nekretnina i raduje nas da u ova globalno teška vremena usred pandemije, pomjeramo granice poslovnih izazova kada je u pitanju Bosna i Hercegovina – izjavio je član uprave Park Group Dubai Ahmed Sattar.