Hrvatski političar Hršak otkrio da je gej

Laburista Damir Hršak je hrvatski političar koji je otvoreno rekao da je homoseksualac. On je ovime postao prvi političar sa naših prostora koji je priznao svoju homoseksualnu orjentaciju. Hršak je inače profesor na Metalurškom fakultetu u Zagrebu i kandidat je za Evropski parlament.

“Ponosim se svojim LGBT aktivizmom u zgodna i nezgodna vremena. Boriti se za sve ljude da bi bili prihvaćeniji, kreativniji i sretniji smatram svojom moralnom obavezom. Zaštićen, prihvaćen i sretan pojedinac po mojem je sudu temelj hrvatskog i evropskog društva – izjavio je Hršak.

Dodao je kako je biti gej seksualna usmjerenost, moralno neutralan dio identiteta koji je dat rođenjem, pri čemu, poput nacionalnosti ili rase, čovjek nema mogućnost odabira već samo prihvaćanja sebe kao ljudskog bića sa svim svojim kreativnim potencijalima ili živjeti u tjeskobi i autodestrukciji.

“Boriti se za sve ljude kako bi bili prihvaćeniji, kreativniji i sretniji smatram svojom moralnom obavezom. Dobro je što je danas biti sretna LGBT osoba osjetno lakše nego prije vremena nastanka Iskoraka” – dodao je Hršak.