Krišto i McGaha razgovarale o saradnji BiH i NATO štaba u Sarajevu

Tokom sastanka u Sarajevu predsjedavajuća Krišto je podcrtala važnost suradnje s NATO-ovim stožerom na euroatlantskom putu BiH, naglasivši da NATO ne predstavlja samo vojni nego i politički savez koji dijeli vrijednosti slobode, demokracije, pluralizma i konsenzusa.

Krišto je ukazala na značaj nedavnih odluka Vijeća ministara BiH kojima se omogućava nabava novih helikoptera za Oružane snage BiH i školovanje časnika vojno-evidencijske specijalnosti zrakoplovstva, ocjenjujući da je postizanje suglasja o tim projektima, nakon dugog vremena zastoja, važan iskorak za Bosnu i Hercegovinu i pokazatelj da je moguć konsenzus svih političkih aktera o važnim projektima za BiH.

Obostrano je ukazano na važnost nastavka programa razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH kao i daljnjeg sudjelovanja Bosne i Hercegovine u združenim mirovnim operacijama s članicama NATO-a.

Predsjedateljica Krišto je zahvalila zapovjednici McGaha i NATO-ovu stožeru u Sarajevu na kontinuiranoj potpori Bosni i Hercegovini u područjima obrane i sigurnosti te iskazala opredjeljenje za intenziviranje suradnje i daljnji razvoj partnerskih odnosa.

(Haber.ba)