Prvi skup bonitetno izvrsnih kompanija Brčko Distrikta u organizaciji Dun & Bradstreet-a

Jučer (03.11.) u Hotelu Jelena u Brčko Distriktu održan je poslovni susret kompanija Brčko
distrikta BiH, u organizaciji Bisnode Dun&Bradstreet kompanije, najvećeg globalnog
provajdera poslovnih podataka koji djeluje u 220 zemalja svijeta. Razgovarali smo o izazovima i uspjehu u poslovanju kompanija ove regije u turbulentnima vremenima, koja su donijela velike promjene u svim sferama života, te o tome šta možemo uraditi jedni za druge da budemo bolji i uspješniji.

Privrednike su pozdravili i Dragan Đukić, predstavnik Privredne komore Brčko Distrikta, Ševal Suljkanović, predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko Distrikta te Miroslav Geljić, šef Odjela za europske integracije i regionalnu suradnju pri Vladi Brčko Distrikta, koji je potvrdio koliko je značajno što se ovakvi susreti održavaju u Brčko distriktu.

Dragan Đukić je dodao da je bilo značajno čuti kako u Brčkom postoje kompanije koje izvrsno posluju i koje su sigurne s aspekta rizika i investiranja i poslovanja s njima. “U svakom slučaju pozdravljam održavanje ovakvog jednog eventa koji može pružiti informacije o kvalitetnom poslovanju brčanskih kompanija”, dodao je gospodin Đukić.

Predstavili smo i poslovanje privrede Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na kompanije Brčko Distrikta i bonitetno izvrsne kompanije ove regije, kroz Dun&Bradstreet poslovna rješenja. Ovo je bila i prilika da dio bonitetno izvrsnih kompanija Brčko Distrikta preuzme svoj certifikat bonitetne izvrsnosti u koje spadaju “DERBY TRADE”; “RAKIĆ”; “ENERGO SISTEM”; “CONRAM”; “AGRO GROUP”, “AMD SCONTO – BRČKO”; “MARK TRADE” d.o.o., “RED LINE”, “TEHNOMONT”; “SLOBOPROM’S”; “EMA COMPANY”, “PANŠPED”;  “DELTA S” i “EMBE”. Ovaj certifikat dokazuje da su kompanije stabilne, odgovorno vođene, da posluju nadprosječno i da u budućem poslovanju neće imati negativnih događaja.

Koliko su ove kompanije značajne, govori i njihova analitka – U Brčko distriktu BiH 14%
kompanija, od ukupnog broja kompanija koje su predale završne izvještaje nadležnoj agenciji je bonitetno izvrsno, a one daju 43% ukupnog prihoda, 47% ukupne dobiti, zapošljavaju 34% od ukupnog broja zaposlenih u Brčko distriktu BiH i ostvaruju skoro 50% izvoza ove regije.

”Označiti se ovim certifikatom je velika čast ali i obaveza da ostanemo izvrsni i da budemo još i bolji u budućnosti”, izjavila je Danica Rosić, direktorica SLOBOPROM'S d.o.o. Brčko distrikt BiH, preuzimajući certifikat bonitetne izvrsnosti.

Ševal Suljkanović, izvršni direktor kompanije “Bimal” Brčko izjavio je: “Ovo je potvrda da je
Bimal spreman da radi transparentno i na taj način olakša odluku investitora i potencijalnih poslovnih partnera o spremnosti ulaska u zajedničke poslovne poduhvate”.

Ugodno popodnevno druženje kompanija ovog susreta u Brčkom upotpunile su delicije Hotela “Jelena” i vinarija Hercegovina Produkt iz Čitluka, sa svojim vrhunskim vinima.
Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti na:
https://www.bisnode.ba/proizvodi/bisnode-aaa-certifikat/