Site icon DnevniBUZZ

Radovi Aleksandre Kokotović dobili pohvale beogradskih kritičara

Ovih dana u Centru za obrazovanje i kulturu “BOŽIDARAC 1947” u Beogradu postavljena je izložba skulptura i slika “HIGGS BOSON”, umjetnice Aleksandre Kokotović pod njenim umjetničkim imenom Alexakoko.
Svečano otvaranje sa prigodnim programom otvorio je priznati likovni kritičar, istoričar umjetnosti i slikar Dušan Đokić dužim govorom u kome je uputio jako dobre kritike Aleksandrinom radu i smjestio je u sam vrh likovnog umjetničkog miljea.

Više od 150 ljudi je prisustvovalo otvaranju izložbe koje se održalo 17. novembra, na kome je nakon kratkog koncerta klasične muzike i sama Aleksandra odrzala duži govor, u kome je istakla svoj rodni grad Sarajevo kao tvorca temelja njenih interesovanja i ljubavi prema umjetnosti i samom životu. Nakon govora je uslijedio koktel i jedno lijepo druženje osoba iz Beogradskih kulturnih krugova.

“Sam naziv izložbe na svojevrstan način povezuje apstraktno slikarstvo, metafiziku i savremenu nauku. Zajednička tačka za sve njih je traganje za beskonačnošću u konačnosti, a to je nešto što, iskreno, mene jako privlači.”- izjavila je Kokotović za portal Trafika.ba.

Exit mobile version