Tri dana nakon smrti supruga i kćerke oglasila se Vanessa Bryant

Svijet sporta u šoku je nakon objave da je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobi Brajant (Kobe Bryant, 41) poginuo u nedjelju u padu helikoptera u Kalabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

S Brajantom je bila i njegova 13-godišnja kćerka Đijana Marija-Onore (Gianna Maria-Onore), a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Brajantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Đijana trebala nastupiti.

Brajantova supruga Vanesa (Vanessa) još nije dala izjavu za medije. Dolazili su izvještaji da su njeni tuga i šok preveliki, ali jednim je gestom poslala snažnu poruku.  Vanesa je promijenila sliku na svom Instagram profilu, a postavila je fotografiju cijele porodice.

– Djevojke i ja se želimo zahvaliti milionima koji su pokazali podršku i ljubav u ovom užasnom vremenu. Hvala svima na vašim molitvama. Definitivno su nam potrebne. Potpuno smo utučeni zbog iznenadnog gubitka mog divnog supruga Kobija, divnog oca naše djece i moje divne slatke Điđi i divne sestre Natalije, Bjanke i Kapri. Utučeni smo i zbog porodica koje su izgubile svoje voljene u nedjelju i dijelimo njihovu tugu. Nema riječi kojima se može opisati bol. Tješi me što znam da su Kobi i Điđi znali koliko su bili voljeni. Nevjerovatno smo blagoslovljeni što smo ih imali u našim životima. Voljela bih da su s nama zauvijek. Nisam sigurna šta naši životi nose poslije i nemoguće je zamisliti život bez njih. Međutim, budit ćemo se svakog dana, pokušavajući da izguramo jer nam Kobi i Điđi osvjetljavaju put. Naša ljubav je beskrajna i nemjerljiva. Hvala što dijelite svoju radost, tugu i podršku s nama – napisala je Vanesa na Instagramu.

Izvor: Avaz.ba