Slikarka Aleksandra Kokotović predstavlja BiH na Art Connects Women u Dubaiju

Slikarka Aleksandra Kokotović, rođena Sarajka, sa adresom stanovanja u Beogradu, ime je koje stoji iza prekrasnih umjetničkih djela koja krase brojne javne objekte poput hotela, restorana, korporativnih prostora, ali i domove sretnika. 

Jedno od takvih mjesta je i restoran Homa, koji je od strane The New York Times-a i FORBES magazina proglašen za najbolji FINE DINING restoran u Srbiji.

Kokotović je umjetnica čija se djela izlažu u najprestižnijim galerijama regiona, a uskoro će na nadolazećoj međunarodnoj izložbi “Art connects Women” u Dubaiju predstavljati rodnu Bosnu i Hercegovinu. 

Aleksandra će se predstaviti radom, ulje na platnu, pod nazivom “SISTERHOOD IS GLOBAL”.

U prošloj godini Kokotović je imala četiri veoma uspješne samostalne izložbe u 4 renomirane kulturne ustanove: Muzej kuća kralja Petra, galerija Progres, Pedagoški muzej i Otvoreni Univerzitet Subotica, kao i veliki broj najznačajnijih kolektivnih izložbi u Srbiji. Dan nakon otvaranje izložbe u Subotici, vlasnik vinarije Zvonko Bogdan, gospodin Lajoš Čakanj je otkupio kompletnu izložbu i izložio je kao stalnu postavku. Ova godina za Aleksandru je skoro cijela bukirana. Trenutno su Aleksandrine slike izložene na četiri velike kolektivne izložbe, a već 3. februara je otvaranje njene samostalne izložbe “Pečat civilizacija” u galeriji Lazar Vozarević, koja slovi za jednu od najljepših u ex-YU.

Art connects women je zakazan u Dubaiju od 3. do 9. marta 2020. godine, a zatim Aleksadnru Kokotović očekuje samostalna izložba u Sarajevu, te u Muzeju Hercegovine u Trebinju. Aleksandra je prošla i na konkursu Centra Savremene umjetnosti Crne Gore, a izložba se očekuje u Podgorici početkom jula u Perjaničkom domu.
Ovo su samo neki od najavljenih i zakazanih termina za 2020. godinu, a usput se slike prodaju na mjesečnom nivou.

U nastavku pogledajte fotografije sa Aleksandrine samostalne izložbe “Istorija budućnosti”, koja se održala u eminentnoj galeriji Progres, u Knez Mihailovoj U Beogradu.
Izložbu je pratila i Aleksandrina drugarica Selma Bersalić, a za atmosferu se pobrinuo Amer Sinanović Čiko, koji je izložbu ispratio u ulozi DJ-a.

(dnevnibuzz.ba)