Dun & Bradstreet webinar sa Fahrudinom Hasanovićem, forenzičkim računovođom

Najbolji način za izradu izvještaja o transfernim cijenama
Dun & Bradstreet webinar sa Fahrudinom Hasanovićem, forenzičkim računovođom

Ponedeljak: 22. 11. 2021. od 10.00. do 11.00. sati

Pozitivni zakonski propisi o porezu na dobit zahtjevaju da se transakcije sa povezanim licima preračunaju po principi “Arm’s length” ili principu “van dohvata ruke”. Sve kompanije koje imaju transakcije sa povezanim licima, obavezne su sačiniti Izvještaj o transfernim cijenama.

Pokazaćemo Vam na praktičnim iskustvima kako pomoću unaprijeđenog Dun & Bradstreet rješenja Boniteti.com možete da pripremite osnov za Vaš izvještaj, kako bi već nakon webinara mogli krenuti u praktičnu primjenu stečenih znanja. Unaprjeđenje se odnosi na jedinstvenu opciju rješenja pod nazivom Veze, koja vam omogućava da provjerite vlasničku strukturu kompanija i vlasničke poveznice.

Kroz webinar će Vas voditi Fahrudin Hasanović, koji će na sva vaša pitanja odgovoriti kroz interaktivan pristup. Izvještaj o transfernim cijenama nije rezultat rada pojedinca, uglavnom računovođe, u izradu bi trebale biti uključene sve razine menadžmenta jer Izvještaj govori i o uspješnosti rada kompanije. Stoga je webinar namijenjen menadžerima kompanija, računovođama, revizorima, finansijskim analitičarima i svim koji žele da steknu praktična iskustva.

PRIJAVITE SE